Stowarzyszenie Pomocy Społecznej i Ochrony Zdrowia im. św. Łukasza w Olecku – Konferencja podsumowująca

Strona Główna > Akademia Obywatela > Konferencja podsumowująca

Konferencja podsumowująca

Konferencja podsumowująca projekt „Akademia Obywatela”
    Dnia 23 czerwca 2014 roku odbyła się powiatowa konferencja podsumowująca realizację projektu „Akademia Obywatela”. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, Priorytetu V Dobre rządzenie, Działania 5.4 Rozwój potencjału trzeciego sektora, Poddziałanie 5.4.2 Rozwój dialogu obywatelskiego. Przedsięwzięcie było realizowane przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lider w EGO” w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Pomocy Społecznej i Ochrony Zdrowia im. Św. Łukasza oraz Powiatem Oleckim.
    Celem projektu było umożliwienie mieszkańcom powiatu oleckiego skorzystania z bezpłatnych porad prawnych i obywatelskich. Prezentacja przedstawiona na konferencji
    Podczas konferencji zostały przedstawione następujące zagadnienia:
- Działania zrealizowane w ramach projektu „Akademia Obywatela”
- Biura Poradnictwa Obywatelskiego i Prawnego w powiecie oleckim.
- Program współpracy Powiatu Oleckiego w zakresie poradnictwa prawnego o obywatelskiego.
- Rola i znaczenie współpracy organizacji pozarządowych z samorządem terytorialnym w procesie budowy świadomości prawnej i obywatelskiej mieszkanek i mieszkańców powiatu oleckiego.